• electroless nickel
  • آبکاری قلع
  • آبکاری کروم سخت
  • الکتروپولیش

  آبکاری کروم سخت

 ضخامت های کم در آبکاری کروم سخت بیشتر برای قطعاتی استفاده می شود که در معرض سایش قرار دارند یا در محیط خورنده قرار میگیرند. ضخامت های زیاد برای قطعاتی است که تعمییر شده و یا برای جبران کاهش سایز آنها استفاده می شود.

  راه اندازی خطوط آبکاری

ایده پویان پوشش آماده ارائه خدمات مشاوره و راه اندازی انواع خطوط آبکاری می باشد.

الکترولس نیکل

پوشش الکترولس نیکل به وسیله ی احیای شیمیایی یون های نیکل روی یک سطح فعال ایجاد می شود. از آنجا که این پوشش بدون اعمال جریان الکتریکی ایجاد می شود ضخامتش یکسان و یکنواخت است...

آبکاری مس

آبکاری مس یکی از پرکاربرد ترین پوشش ها در صنایع مختلف است. از جمله کاربردهای آبکاری مس بر روی قطعات ارت و لوازم الکترونیکی می باشد.

آبکاری نقره

آبکاری نقره برای صنایع بی شماری از جمله بخش های خودرو ، پزشکی ، الکترونیک و ارتباطات متداول است. تطبیق پذیری این فلز آن را قادر می سازد تا در چندین مورد کاربردی ، از وسایل پخت و پز تا دستگاه های پزشکی پوشیدنی ، به طور مؤثر خدمت کند.

  ساخت و بازسازی

ساخت یا تعمیر قطعات نفت، گاز، پتروشیمی، الکترونیک و ...

 

الکتروپولیش

الکتروپولیش فرایندی است که در آن سطح ناصاف و ناهمگون فولاد ، استیل ، آلیاژهای مس و آلومینیم در یک حمام الکترولیتی بصورت صاف و صیقلی و کامالً تمیز و پلیسه گیری میشود.

آبکاری قلع

آبکاری قلع اصولا بر روی قطعات مسی و برنجی به منظور جلوگیری از اکسید شدن سطحی و بهبود لحیم پذیری اعمال می گردد. قلع همچنین برای استفاده در صنعت خدمات غذایی تأیید شده است.

متال فینیشینگ

سایت متال فینیشینگ ایران با هدف معرفی روش ها و فرآیندهای پوشش دهی و اصلاح سطح راه اندازی شده است.

فرآیند الکترولس نیکل _ فسفر

آبکاری الکترولس نیکل فسفر 

در فرايند آبکاری الکترولس نيکل، رسوب فلز نيکل بدون اعمال جريان خارجي صورت مي گيرد. در اين فرايند، انجام واکنش شيميايي بين محلول آبي حاوي نمک نيکل (کلريد و يا سولفات نيکل) و عامل احياءکننده (مثلاً هيپوفسفيت سديم)، باعث ايجاد يون هاي نيکل و الکترون آزاد خواهد شد. علاوه بر منبع تأمين يون نيکل و عامل احياءکننده، ساير عوامل موجود در حمام هاي الکترولس نيکل و وظيفه هر يک از آنها، در جدول زیر درج شده است.

عامل

وظيفه

نمک نيکل

منبع تأمين يون نيکل

احياءکننده

احياء يون نيکل از نمک هاي نيکل

کمپلکس کننده

کنترل غلظت يون نيکل

پايدارکننده

جلوگيري از رسوب ذرات ناخواسته

شتاب دهنده

افزايش سرعت رسوب

بافر

تنظيم کننده pH

ترکننده

افزايش قابليت رسوب پوشش بر سطح زيرلايه

چنين شرايطي، پوشش نيکل تنها مي تواند بر سطح فلزات يا موادي که از نظر کاتاليتيکي فعال هستند تشکيل شود.  بنابراين فرايند الکترولس نيکل اصطلاحاً به رسوب خودکاتاليتيکي نيز معروف است. گرچه عوامل متعددي در کنترل فرايند الکترولس نيکل دخالت دارند ليکن مهمترين متغييرهاي اين فرايند، عامل احياءکننده، درجه حرارت و pH حمام هستند. عمده ترين تأثير اين متغييرها بر سرعت رسوب و ميزان فسفر پوشش مي باشد. با توجه به اينکه مقدار فسفر موجود در پوشش هاي نيکل-فسفر، تعيين کننده کليه خواص فيزيکي، مکانيکي و شيميايي اين پوشش ها مي باشد، اهميت کنترل عوامل فوق در فرايند الکترولس نيکل-فسفر کاملاً روشن مي شود.

براي ايجاد پوشش هاي نيکل-فسفر از هيپوفسفيت سديم(NaH2PO2.H2O) به عنوان عامل احياءکننده استفاده مي شود. بر اساس نتايج Gutzeit و Krieg، گرچه غلظت هيپوفسفيت سديم در حمام هاي الکترولس نيکل معمولاً در محدوده 0.15-0.35 mol/lit در نظر گرفته مي شود ولي بيشترين سرعت رسوب در اين حمام ها زماني بدست مي آيد که نسبت مولي يون نيکل به يون فسفيت در محدوده 0.45-0.3 نگه داشته شود.

Grunwald    و Bogenschutz با بررسي توأم غلظت عامل احياءکننده و pH حمام نشان داد که اولاً رابطه معکوسي بين pH حمام و درصد فسفر پوشش برقرار است .ثانياً در محدوده pH متداول براي حمام هاي اسيدي الکترولس نيکل ، مقدار فسفر پوشش با افزايش غلظت هيپوفسفيت در حمام افزايش مي يابد.