• electroless nickel
  • آبکاری قلع
  • آبکاری کروم سخت
  • الکتروپولیش

  آبکاری کروم سخت

 ضخامت های کم در آبکاری کروم سخت بیشتر برای قطعاتی استفاده می شود که در معرض سایش قرار دارند یا در محیط خورنده قرار میگیرند. ضخامت های زیاد برای قطعاتی است که تعمییر شده و یا برای جبران کاهش سایز آنها استفاده می شود.

  راه اندازی خطوط آبکاری

ایده پویان پوشش آماده ارائه خدمات مشاوره و راه اندازی انواع خطوط آبکاری می باشد.

الکترولس نیکل

پوشش الکترولس نیکل به وسیله ی احیای شیمیایی یون های نیکل روی یک سطح فعال ایجاد می شود. از آنجا که این پوشش بدون اعمال جریان الکتریکی ایجاد می شود ضخامتش یکسان و یکنواخت است...

آبکاری مس

آبکاری مس یکی از پرکاربرد ترین پوشش ها در صنایع مختلف است. از جمله کاربردهای آبکاری مس بر روی قطعات ارت و لوازم الکترونیکی می باشد.

آبکاری نقره

آبکاری نقره برای صنایع بی شماری از جمله بخش های خودرو ، پزشکی ، الکترونیک و ارتباطات متداول است. تطبیق پذیری این فلز آن را قادر می سازد تا در چندین مورد کاربردی ، از وسایل پخت و پز تا دستگاه های پزشکی پوشیدنی ، به طور مؤثر خدمت کند.

  ساخت و بازسازی

ساخت یا تعمیر قطعات نفت، گاز، پتروشیمی، الکترونیک و ...

 

الکتروپولیش

الکتروپولیش فرایندی است که در آن سطح ناصاف و ناهمگون فولاد ، استیل ، آلیاژهای مس و آلومینیم در یک حمام الکترولیتی بصورت صاف و صیقلی و کامالً تمیز و پلیسه گیری میشود.

آبکاری قلع

آبکاری قلع اصولا بر روی قطعات مسی و برنجی به منظور جلوگیری از اکسید شدن سطحی و بهبود لحیم پذیری اعمال می گردد. قلع همچنین برای استفاده در صنعت خدمات غذایی تأیید شده است.

متال فینیشینگ

سایت متال فینیشینگ ایران با هدف معرفی روش ها و فرآیندهای پوشش دهی و اصلاح سطح راه اندازی شده است.

ساختار متالورژیکی پوشش الکترولس نیکل

ساختار متالورژیکی پوشش الکترولس نیکل 

الکترولس نیکل احیا شده توسط هیپو فسفیت به دلیل خواص منحصر به فرد و روش کاربرد آن ماده ای مهندسی غیر آلی است. پوشش های نیکل – فسفر یکنواخت  ، سخت ، نسبتا ترد ، روان ساز و حتی به راحتی قابل لحیم کاری بوده و مقاومت خوردگی بالایی دارند . از طریق عملیات دما پایین  تحت مکانیزم رسوب سختی می توان مقاومت سایشی را تا رسیدن به مقاومت سایشی مثل پوشش های کروم افزایش داد .ترکیب این خواص باعث می شود که این پوشش برای بسیاری از کاربرد ها مناسب باشد و به جای آلیاژ های گران به کار رود .

پوشش الکترولس نیکل نمی تواند ساختاری همانند حالت تعادلی داشته باشد . برای مطالعه و فهم پوشش الکترولس نیکل و خواص آن فاز غیر تعادلی آنها باید مورد نظر قرار بگیرد .

دیاگرام فازی نیکل – فسفر درحالت آلیاژی و پوشش در شکل زیر نشان داده شده است .

نمودار فازی پوشش الکترولس نیکل
نمودار فازی پوشش الکترولس نیکل


در شرایط رسوبی ، پوشش الکترولس نیکل می تواند کریستالی ، میکرو کریستالی و بی شکل باشد که این بستگی به ترکیب حمام دارد . قبل از عملیات حرارتی دو نوع فاز مو جود است  که به درصد فسفر پوشش بستگی دارد . ابتدا فاز بتا B  که محلول جامدی از فسفر در نیکل می باشد و شبیه به فاز آلفا در نمودار آلیاژی نیکل و فسفر است و حداکثر میزان فسفری که می تواند در حالت محلول داشته باشد 4.5 درصد می باشد . فاز دوم گاما می باشد که بی شکل است و فسفر آن 11 تا 15 درصد است . بین منطقه ی بتا و گاما منطقه ای مخلوط از فاز های بتا و گاما وجود دارد .در دما های زیاد واکنش تجزیه ای که برای فاز های خالص بتا و گاما (کمتر از 4 درصد فسفر و بیشتر ا ز 11 درصد فسفر ) اتفاق می افتد تبدیل فاز فلزی به Ni+P و نیکل به آلفا می باشد . برای فسفر کم این واکنش تقریبا در دمای  400 درجه ی سانتیگراد و برای فسفر زیاد در دمای 330 تا 360 درجه سانتیگراد رخ می دهد . در منطقه ی دو گانه ی بتا و گاما واکنش تجزیه در دمای 250 تا 290 درجه ی سانتیگراد اتفاق می افتد . با انجام عملیات حرارتی پوشش الکترولس نیکل ، از حالت بی شکل به حالت کریستالی تبدیل خواهد شد که دمای کریستالی شدن به میزان درصد فسفر بستگی دارد .  شکل زیر نشان میدهد که بعد از کریستالی شدن ، ساختار شامل نیکل FCC  و Ni-P مثلثی خواهد شد.

 

نمودار تاثیردرصد فسفر روی دمای کریستاله شدن
نمودار تاثیردرصد فسفر روی دمای کریستاله شدن

شکل 2: نمودار تاثیردرصد فسفر روی دمای کریستاله شدن