• electroless nickel
  • آبکاری قلع
  • آبکاری کروم سخت
  • الکتروپولیش

  آبکاری کروم سخت

 ضخامت های کم در آبکاری کروم سخت بیشتر برای قطعاتی استفاده می شود که در معرض سایش قرار دارند یا در محیط خورنده قرار میگیرند. ضخامت های زیاد برای قطعاتی است که تعمییر شده و یا برای جبران کاهش سایز آنها استفاده می شود.

  راه اندازی خطوط آبکاری

ایده پویان پوشش آماده ارائه خدمات مشاوره و راه اندازی انواع خطوط آبکاری می باشد.

الکترولس نیکل

پوشش الکترولس نیکل به وسیله ی احیای شیمیایی یون های نیکل روی یک سطح فعال ایجاد می شود. از آنجا که این پوشش بدون اعمال جریان الکتریکی ایجاد می شود ضخامتش یکسان و یکنواخت است...

آبکاری مس

آبکاری مس یکی از پرکاربرد ترین پوشش ها در صنایع مختلف است. از جمله کاربردهای آبکاری مس بر روی قطعات ارت و لوازم الکترونیکی می باشد.

آبکاری نقره

آبکاری نقره برای صنایع بی شماری از جمله بخش های خودرو ، پزشکی ، الکترونیک و ارتباطات متداول است. تطبیق پذیری این فلز آن را قادر می سازد تا در چندین مورد کاربردی ، از وسایل پخت و پز تا دستگاه های پزشکی پوشیدنی ، به طور مؤثر خدمت کند.

  ساخت و بازسازی

ساخت یا تعمیر قطعات نفت، گاز، پتروشیمی، الکترونیک و ...

 

الکتروپولیش

الکتروپولیش فرایندی است که در آن سطح ناصاف و ناهمگون فولاد ، استیل ، آلیاژهای مس و آلومینیم در یک حمام الکترولیتی بصورت صاف و صیقلی و کامالً تمیز و پلیسه گیری میشود.

آبکاری قلع

آبکاری قلع اصولا بر روی قطعات مسی و برنجی به منظور جلوگیری از اکسید شدن سطحی و بهبود لحیم پذیری اعمال می گردد. قلع همچنین برای استفاده در صنعت خدمات غذایی تأیید شده است.

متال فینیشینگ

سایت متال فینیشینگ ایران با هدف معرفی روش ها و فرآیندهای پوشش دهی و اصلاح سطح راه اندازی شده است.

آشنایی با پوشش های کامپوزیتی (بخش اول)

آشنایی با پوشش های کامپوزیتی (بخش اول)

 پوشش‌هاي كامپوزيتي شامل يك زمينه و فازهاي توزيع شده (ذرات يا الياف) در درون آن هستند (شكل ‏1) كه مي‌توانند خواص زير را ايجاد كنند:

1- افزايش استحكام به همراه چقرمگي مناسب

2- تشكيل مناطقي كه قادر به جذب يا انتشار انرژي، كاهش تنش و جلوگيري از رشد ترك باشند

3- بهبود خواص تريبولوژيكي (كاهش سايش و بهبود خواص اصطكاكي)

4- بهبود خواص حرارتي

5- بهبود مقاومت خوردگي

6- افزايش زبري

7- كاربردهاي تزييني

8- ايجاد خواص ممانعت‌كنندگي (نظير عايق حرارتي)

 

شکل1- تصوير شماتيك از پوشش كامپوزيتي 

در شکل 2 انواع مواد مورد استفاده به عنوان زمينه پوشش و فازهاي توزيع شونده در پوشش‌هاي كامپوزيتي آورده شده‌اند. گروه‌هاي مختلفي از پوشش‌هاي كامپوزيتي در دهه اخير مورد توجه قرار گرفته‌اند كه از آن جمله مي‌توان به پوشش‌هاي چندلايه و پوشش‌هاي توزيعي اشاره كرد كه توسط روش‌هايي نظير روش الكتروشيميايي (آبكاري الكتريكي)، آبكاري الكترولس، پاشش حرارتي، رسوب فيزيكي بخار(‌PVD) و رسوب شيميايي بخار(CVD) ايجاد مي‌شوند.

 

شکل 2- انواع مواد بكار رفته در زمينه پوشش و فازهاي توزيع شونده در پوشش‌هاي كامپوزيتي 

وجود فازهاي توزيع‌شده در پوشش باعث بهبود خواص پوشش شده به‌طوري‌كه خواص پوشش به شدت تحت تأثير مقدار، چگونگي توزيع، شكل، اندازه و سختي فازها قرار خواهد گرفت. به عنوان مثال حضور ذرات در پوشش‌هاي كامپوزيتي تنش‌هاي كششي داخلي را به دليل كار سختي كاهش داده و خواص تريبولوژيكي نظير مقاومت به سايش چسبان را افزايش مي‌دهند.